معرفی دوره جامع برنامهنویسی پایتون: پیشرفته
زبان برنامهنویسی پایتون به دلیل سادگی، قدرت و کاربرد گسترده، یکی از محبوبترین زبانهای دنیا است. اگر به دنبال یادگیری برنامهنویسی از ابتدا و ارتقا مهارتهای خود تا سطح پیشرفته هستید، دوره جامع پایتون مرکز آیهیم بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. این دوره به شما کمک میکند تا با مفاهیم پایهای برنامهنویسی شروع کرده و در ادامه به مباحث پیشرفته و پروژههای عملی مسلط شوید.
در این دوره، ابتدا با اصول اولیه مانند سینتکس زبان، متغیرها و ساختارهای کنترلی آشنا میشوید. سپس وارد مباحث کاربردیتری مانند کار با دادهها، طراحی برنامههای شیءگرا، استفاده از کتابخانههای متنوع و همچنین مفاهیم پیشرفتهای نظیر برنامهنویسی شبکه، پردازش دادهها و یادگیری ماشین خواهید شد. دوره بهصورت کاملاً عملی و پروژهمحور طراحی شده تا شما بتوانید مهارتهای واقعی کسب کنید و برای بازار کار آماده شوید.
زبان پایتون توانسته است از الگوریتم توصیه فیلم در دستگاههای پخش خانگی تا کنترل ماشینهای خودران را ایجاد کند. پایتون یک زبان همه منظوره است؛ به این معنی که برای استفاده در طیف وسیعی از برنامهها از جمله علم داده، نرمافزار، توسعه وب، اتوماسیون اداری و به طور کلی انجام کارها طراحی شده است.
احتمالاً همه این توضیحات توانسته باشد پایتون را برای شما جالب کند. پس این مطلب را بخوانید تا کاملتر به شما بگوییم که پایتون چیست؟ و چرا تا این اندازه اخبار مربوط به آن برای فعالان حوزه تکنولوژی جذاب است؟
پایتون چیست؟
سادهترین توضیح این است که پایتون python یک زبان برنامه نویسی کامپیوتری است. اغلب از زبان python برای ساخت وب سایتها، طراحی نرم افزارها، خودکارسازی وظایف یا اتوماسیون و تجزیه و تحلیل دادهها استفاده میشود.
پایتون یک زبان همه منظوره است؛ به این معنی که میتوان از آن برای ایجاد انواع برنامهها استفاده کرد. python برای طراحی و برنامه نویسی یک چیز خاص نیست. همین تطبیق پذیری pythonدر کنار ساده بودن فراگیری، آن را به یکی از پرکاربردترین زبانهای برنامه نویسی امروز تبدیل کرده است.
در خصوص نام پایتون باید گفت که این اسم نام نوعی مار است. ضمن آنکه لوگوی این زبان برنامه نویسی هم از دو مار زرد و آبی درهم تنیده شده تشکیل شده است. اما نام زبان برنامه نویسی python از فیلمنامهای به اسم “سیرک پرواز مونتی پایتون” آمده است. بر اساس این فیلمنامه یک سریال کمدی توسط شبکه بی بی سی در دهه ۱۹۷۰ میلادی ساخته شده است. ون روسوم، به عنوان خالق زبان python این فیلمنامه را خوانده بود و فکر کرد که به نامی کوتاه، منحصر به فرد و کمی مرموز برای زبان برنامه نویسی خود نیاز دارد؛ بنابراین تصمیم گرفت این زبان را پایتون بنامد.
چرا باید از پایتون استفاده کنیم؟
گرچه python نمیتواند سرطان را پیشبینی یا تورم را مهار کند، اما قابلیتهایی بسیاری دارد که اثبات میکند استفاده از آن واقعاً چالشهای بسیاری را برای توسعه دهندگان وب و برنامه نویسان حل میکند.
پایتون معمولاً برای توسعه وب سایتها، نرم افزارها، اتوماسیون وظایف، تجزیه و تحلیل و تجسم دادهها استفاده میشود. از آنجایی که یادگیری آن نسبتاً آسان است این زبان برنامه نویسی توسط بسیاری از غیر برنامه نویسان مانند حسابداران و دانشمندان هم برای انواع کارهای روزمره مانند سازماندهی امور مالی مورد استفاده قرار گرفته است.
به همین دلیل چارلز آر سورنس، مدرس دانشگاه میشیگان در کتاب پایتون برای همه مینویسد: «نوشتن برنامهها یک فعالیت بسیار خلاقانه و مفید است. شما میتوانید به دلایل زیادی برنامه بنویسید، از گذراندن زندگی و پول درآوردن تا حل یک مشکل که در تجزیه و تحلیل دادههای دشوار دارید یا سرگرمی و کمک به دیگران برای حل مشکلشان.” پس واضح است که Python توانمندیهای بسیاری دارد و یادگیری آن برای همه امکان پذیر است.
برخی از اصلیترین استفادههایی که از پایتون Python میشود، شامل موارد زیر است:
- تجزیه و تحلیل دادهها و یادگیری ماشین
- توسعه وب
- اتوماسیون یا اسکریپت نویسی
- تست نرم افزار و نمونه سازی
- کارهای روزمره
کاربرد پایتون Python چیست؟
واضح است که پایتون یک مهارت محبوب و مورد تقاضا برای یادگیری است. اما برنامه نویسی پایتون برای چه استفاده میشود؟ یا به عبارتی کاربرد پایتون چیست؟ بالاتر به طور مختصر به برخی از کاربردهای پایتون اشاره کردیم. حالا در ادامه نمونههای بیشتری را در مورد کاربرد Python شرح خواهیم داد.
پایتون را میتوان برای موارد زیر استفاده کرد:
۱- هوش مصنوعی و یادگیری ماشین
Python یک زبان برنامه نویسی بسیار ساده، به شدت انعطاف پذیر و کاملاً پایدار است. به همین دلیل استفاده از آن برای پروژههای حوزه هوش مصنوعی Artificial Intelligence یا AI و یادگیری ماشین یا Machine Learning عالی است.
دانشمندان و تحلیلگران داده یا data analyzer ها به شدت به پایتون علاقمند هستند. ضمن آنکه بسترها و ابزارهای زیادی برای یادگیری پایتون Python به منظور استفاده در حوزه AI و ML وجود دارد.
۲- تجزیه و تحلیل دادهها
یکی از زمینههایی که در حال حاضر به شدت از Python در آن استفاده میشود، تجزیه و تحلیل دادههاست. این حوزه به شدت هم پولساز است. در دورانی که انسانها بیش از هر زمانی دیگری در آن داده خلق میکنند، تجزیه و تحلیل این داده هاست که میتواند آینده علم، فروش، محصولات تازه و تقریباً هرچیز دیگری را ترسیم کند. زبان برنامه نویسی Python نیز همان ابزار قدرتمندی است که از آن برای بررسی و تحلیل این اطلاعات استفاده میشود.
پایتون برای تجزیه و تحلیل دادهها بسیار سریع و هوشمند عمل میکند. ضمن آنکه بسیار انعطاف پذیر است و هر دادهای را میتوان به آن تحلیل کرد. این زبان قدرت بالایی در کارکردن با دادههای حجیم دارد و هیچ مشکلی با انجام کارهای طولانی و تسکهای تکرارشونده ندارد.
۳- تجسم دادهها
Data visualisation یا تجسم دادهها یکی از زمینههای در حال توسعه است و پایتون در انجام آن نقش پررنگی دارد. Python کتابخانههای گرافیکی متنوعی دارد. این کتابخانهها به شما اجازه میدهند که انواع طرحها، از طرحهای گرافیکی ساده گرفته تا طرحهای پیشرفته و تعاملی، هر نوع طرحی را پیاده سازی کنید.
۴- برنامههای کاربردی
تقریباً هر برنامهای که مایل باشید را میتوانید با Python طراحی کنید. از این زبان همه منظوره میتوان برای ایجاد فهرست فایلها، ایجاد رابط کاربری گرافیکی،API ، برنامههای بلاک چین، برنامههای صوتی و تصویری، یا برنامههای یادگیری ماشین و موارد دیگر استفاده کرد.
حتی ناسا نیز از پایتون استفاده میکند. نحوه کار ناسا با Python به این صورت است که دادههای شبکه فضایی عمیق ناسا به سیستمهای پردازشی موسسه علمی تلسکوپ فضایی با استفاده از Python وارد میشود.